Monday, September 28, 2009

Bumi Kinanah Yang Dinanti

Assalamualaikum wrt..

InsyaAllah, 3 Oktober 2009 nanti saya akan berangkat ke Mesir. Bumi yang penuh barakah. Ramai ulama muktabar datangnya dari sana.

Semoga Allah sentiasa mengurniakan kekuatan dan keazaman yang tinggi pada saya untuk menimba ilmu. Sokongan padu dan kata-kata semangat oleh para jemaah Masjid Jamek Tun Hussein Onn Larkin (tempat saya berkhidmat sebagai imam) dan dorongan Ustaz Tuan Haji Sulaiman Sujak, pengerusi Masjid Jamek Bandar Baru Uda, masih segar terngiang. Jazakumullahu khoiran kathira atas segala nasihat dan tunjuk ajar yang antum berikan.

Ya, semangat saya hampir pudar pada satu ketika. April 2008, secara mengejut MOU antara IPT yang mengadakan program francais dengan Al-Azhar telah dibatalkan.Hanya Allah yang tahu perasaan ketika itu. Bercampur baur. Namun semuanya saya sandarkan pada hikmah yang Allah sembunyikan dibaliknya. Allah lebih tahu, bahkan Maha Tahu atas segala rancanganNya.

Semoga Allah sampaikan saya di Bumi Anbiya', dan mengurniakan rezeki menuntut ilmu nubuwwah dari ulama-ulama yang alim lagi murabbi. Amin Amin Amin.

No comments:

Post a Comment